X (Twitter)
Facebook
Telegram
Instagram

פ-טרול נורווגי מאיבסן ועד גריג, פיורד פיאסטה של ממש

רשמיו של נפתלי מנשה מסיור לימודי בנורווגיה שערכה אגודת העיתונאים ירושלים

לאחר לבטים רבים – בשל מצב הרוח הלאומי הירוד ומצב הביטחון – הוציאה אגודת העיתונאים ירושלים סיור לימודי לארץ הפיורדים – נורווגיה.

על אף החששות, נחל הסיור – שהתקיים בסוף יוני ובתחילת יולי 2024 – הצלחה רבה. הסיור נועד להעשיר את חברי האגודה בידע ובחוויות הקשורות בנורווגיה, בשילוב של היכרות עם נופיה המרהיבים, תרבותה העשירה וחיזוק הקשרים החברתיים בין חברי האגודה.

את הסיור התחלנו באוסלו, בירת נורווגיה והעיר הגדולה במדינה, שם ביקרנו באתרים עירוניים מרכזיים, בהם ארמון המלוכה, בית האופרה, בניין העירייה המשמש אכסניה לטקס הענקת פרס נובּל לשלום, פארק הפסלים הייחודי ויגלנד ועוד. כמובן, אי אפשר בלי שיטוט ושופינג ברחובות הרחבים והאלגנטיים של אוסלו, וחובבי וחובבות הקניות מצאו בה את מבוקשם, אף כי המחירים כלל אינם נמוכים, ודומים מאד לאלו שאנו מכירים מישראל.

המשך הסיור ענה היטב על הכותרת שהוענקה לו – נסיעה לאורך הפיורדים המרהיבים, שהעין אינה שבעה מלהתפעל מהם, תוך עצירות בנקודות תצפית, שיט רוגע בלשונות הים שיצרו קרחונים כבירים במשך מיליוני שנים, וביקור בכפרים ובעיירות ציוריים כמו פלאם וגייראנגר. חוויה מיוחדת היתה לנסוע בדרך "פר גינט" המרהיבה, החוצה רמה גבוהה ויפה, ואשר שמשה השראה לאגדת פר גינט של המחזאי הנורווגי, איבסן.

לא שכחנו לסייר גם בעיירה לילהאמר, שעמדה במוקד פרשת ההתנקשות המפורסמת של המוסד הישראלי במלצר חף מפשע לאחר הטבח במינכן. אין ספור מפלים, נחלים, רכסים נישאים ומושלגים, קרחונים ואפילו טרולים קידמו את פנינו בסיור במרכזה של נורווגיה, ואנחנו גמענו כל אחד מהם בשקיקה.

לנורווגיה יצא מוניטין של ארץ דגי הסלמון, ואכן לאורך הנסיעה בחופי הפיורדים הבחנו בכלובים ענקיים לגידול הדגים הנחשקים. כמובן, לא החמצנו את ההזדמנות לפגוש את הדגים הוורדרדים-כתמתמים גם באופן אינטימי יותר, על הצלחת במסעדות המציעות, בין השאר, מבחר גדול של דגים.

את שני ימי הסיור האחרונים עשינו בברגן שלחוף האוקיינוס האטלנטי, העיר השניה בגודלה בנורווגיה, אחרי אוסלו. שם טיפסנו לתצפית מרהיבה על העיר (אל דאגה, לא ברגל, אלא בקרונית חדישה), וביקרנו בעיר העתיקה העשויה כולה בתי עץ, עיר שנשרפה עד היסוד כמה פעמים, ונבנתה מחדש, מאז נוסדה לפני כ-800 שנה. לבקשתם של חלק מחברי הקבוצה, נערך סיור גם בביתו של המלחין הנורווגי הידוע, גריג.

אחת התופעות המעניינות, שאיננו רגילים אליה, הייתה השמש ש(כמעט) אינה שוקעת בקיץ בנורווגיה: שעות ארוכות של אור, עד חצות הלילה ואף מעבר לכך, משבשות את תחושת הזמן, וגורמות עם החזרה ארצה לסוג של ג'ט לאג, לא של פערי שעות כמו של "פערי תאורה".

לסיכום (וכאילו שלא ידענו זאת קודם) נורווגיה היא ארץ יפהפייה בעלת נופים מגוונים ומרהיבים, החל בפיורדים הכחולים וההרים המושלגים, דרך הקרחונים העצומים ועד לכפרים הציוריים והערים המודרניות. ולמי שתהה, לא – לא נתקלנו ביחס עוין מצד אזרחים או גורמים אחרים, כולם קיבלו אותנו במאור פנים ובלבביות, וחוץ ממיצג אנטי ישראלי שנראה באחת הגלריות, לא הבחנו ביחס שלילי כלפי ישראלים.

כאן המקום להודות ליושבי ראש אגודת העיתונאים ירושלים, מיקי קליין ועפרה סתת-מילוא, על היוזמה להוציא את הסיור המרתק, ולחברי הקבוצה, בהם אנשי תאגיד השידור הישראלי, אנשי רשות השידור לשעבר ובני משפחה, על החברה הנעימה, ועל ההזדמנות להכיר אנשים חדשים ומרתקים.

תודה למזכ"לית האגודה, ענת בן גיא, על הסיוע בהוצאת ההשתלמות אל הפועל. תודה גם למדריך הסיור, חנן דור, מחברת קמינוס.

נתראה בסיור הבא!

צילומים: עפרה סתת-מילוא, יורם מילוא, דודו בן דוד, חנן דור, נפתלי מנשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אגודת העיתונאים ירושלים

השאירו הודעה

דוא"ל

טלפון

קישורים רלוונטיים

רחוב הלל 37 | ת.ד. 585 | מיקוד 9100402 | ירושלים | טל': 02-6254351 | דוא"ל: office@jaj.org.il

כל הזכויות שמורות לאגודת העיתונאים ירושלים | אין להעתיק או לפרסם כל חלק מן המידע באתר

לראש העמוד

תפריט נגישות